AUG ER MED SOM JURYMEDLEM I ARKITEKTKONKURRENCE

Arkitekter Uden Grænser deltager som jurymedlem i åben idekonkurrence for arkitektstuderende og unge arkitekter. Konkurrencen arrangeres af matterbetter og går ud på at undersøge mulighederne indenfor nye boligkoncepter for det fremtidige efterkrigs Syrien.

Borgerkrigen i Syrien, der er startet i 2011, har skabt den største flygtningekrise efter Anden Verdenskrig. Ifølge UNHCR, har over 4 300 000 mennesker forladt landet og flygtede til Tyrkiet, Libanon, Jordan, Irak og nu Europa.

Mens verdens ledere er på udkig efter den international løsning af den syriske borgerkrig og flygtningekrise, ser mange syrere frem til muligheden for at komme hjem, så snart krigen er forbi.

Levevilkårene i de nuværende flygtningelejre og midlertidige bygninger i hele Europa og andre lande er for det meste inhumane, og gør at flygtningene føler sig desperate, da der ikke er nogen steder at komme tilbage til, eftersom de syriske byer ligger i ruiner.

Det afgørende del af det nye boligkoncept bør blive en skabelse af sådanne levevilkår, som vil være attraktive nok til at de fordrevne syrere ønsker at vende tilbage. Folk, der brugte år i midlertidige tilflugtssteder og tilpassede bygninger, vil kigge efter “fast grund” for at begynde et nyt liv. Boligkonceptet bør derfor være i stand til permanent at rumme mennesker med behov for et nyt hjem og blive en ny side i historien om Syrien.

Læs mere på hjemmesiden til matterbetter her