AUG OG REACT SØGER FRIVILLIG

Ved du lidt om byggeri og har du lyst til at bytte din forudsigelige, danske hverdag ud med noget helt andet, så har vi udfordringen til dig.

Danske NGO React og Arkitekter Uden Grænser (AUG) står midt i opførelsen af et Uddannelses- og Computer Center i Magburaka, i det centrale Sierra Leone. Hertil søger vi 1-2 frivillige til at overtage ledelsen af – og færdiggørelsen af byggeriet, som er visualiseret herunder

BYGGERIET

De første spadestik blev taget i februar og der bliver lige nu arbejdet hårdt på at få muret vægge op, inden regnen sætter ind og byggeriet stopper for sommeren.

Jonas Danborg, vores nuværende byggeleder, blogger flittigt derfra, og han kan følges på dette >>link.

I planlægningen af projektet er der lagt vægt på bæredygtighed, både socialt – herunder  oplæring af lokal arbejdskraft og undervisere, og miljømæssigt – f.eks. indgår naturlig ventilation, solceller, muldtoiletter, lokale materialer mm. i designet.

Designet er i det store hele færdigt, men da forholdene i Sierra Leone ikke altid er lige forudsigelige, tilpasses byggeriet løbende i en dialog mellem arkitekter og byggeleder.

FOLKENE BAG

REACT er en lille dansk NGO, med fokus på udviklingsprojekter, som har etableret og driver et computer- og uddannelsescenter i byen Magburaka i Sierra Leone, hvor lokal befolkningen kan få opbygget IT kompetencer. Centerets undervisning foregår på nuværende tidspunkt i lejede lokaler, men når den nye bygning er færdig flyttes aktiviteterne her til.

Bygningsdesignet er udviklet af en gruppe af arkitekter, tilknyttet AUG. Denne gruppe arbejder sammen med diverse folk fra REACT, AUG og øvrige personer med viden omkring solceller, social bæredygtighed, miljø og økologi samt kendskab til lokalsamfundet.

STILLINGEN SOM BYGGELEDER

Vores team mangler en eller flere frivillige, der kan være med til at færdiggøre designet og stå for opførelsen af den sidste del af byggeriet i Sierra Leone. Du vil overtage Jonas’ nuværende funktion som byggeleder – med hjælp og støtte fra baglandet i Danmark, for at afslutte byggefasen i samarbejde med det lokale byggesjak og hjælpere.

I Sierra Leone vil du desuden være i tæt kontakt med to praktikanter fra REACT, som har ansvaret for at drive computercenteret.

Det er et spændende og udfordrende arbejde, som bl.a indebærer:

 • at holde et team af lokale arbejdere i sving.
 • selv at svinge hammeren eller murerskeen ind i mellem.
 • vidensdele og kompetenceopbygge.
 • tale med folk, mange folk (der er stor lokal interesse for projektet både politisk og på gadeplan)
 • skaffe materialer og finde ordentlige leverandører.
 • opdatere/kommunikere med organisationerne hjemme i Danmark (her er også en stor interessere for projektet)
 • holde styr på pengene og føre regnskab.

Vi ser derfor gerne, at du:

 • har praktisk erfaring med byggeri.
 • har relevant uddannelsesmæssig baggrund eller er under uddannelse (fx tømrer, murer, bygningskonstruktør, arkitekt) Tømrer erfaring vil være en stor fordel.
 • har lyst til at tage ansvar og lede andre til at tage ansvar.

Opholdet i Sierra Leone forventes at vare 6 mdr. fra start september 2013 (hvis dette ikke er muligt for dig, vil vi dig stadig gerne høre fra dig, anfør gerne anden relevant periode)

Gennem dit ophold vil du blandt andet få mulighed for at:

 • blive en del af at et stort netværk, både gennem AUG og REACT i Danmark, men også i Sierra Leone.
 • få praktisk erfaring og ansvar for et byggeri.
 • opleve og blive en del af en anden kultur.

For mere information omkring projektet kontakt projektleder Carina Nissen på mail crn@arkitekterudengraenser.dk eller på telefon 2860 2444

Vi ser frem til at høre fra jer.

Skriv en mail med relevant info senest 15. juli 2013 til crn@arkitekterudengraenser.dk

Skriv ”Frivillig” i emnefeltet.

Vi forventer at holde samtaler sidst i juli.