MASANGAGRUPPEN SØGER BYGGEPLADSLEDER

Brænder du for at gøre en forskel?

Arkitekter Uden Grænser (AUG) deltager i udviklingen af Masanga Leprosy Hospital, midt i Sierra Leone, hvor målsætningen er at skabe boliger til stedets 250 ansatte inden 2016.

Som udsending for AUG´s Masangagruppe arbejder man som arkitekt og byggeleder sammen med lokale håndværkere, men indgår også i en gruppe på ca. 20 voluntører der på forskellige måder arbejder for Masanga Leprosy Hospital. Siden starten i 2008 har AUG opført 2 huse, og har som mål i 2011 at starte byggeriet af 3 huse. Planen er at bygge husene samtidigt i et forsøg på at optimere byggeprocessen og et væsentligt aspekt for projektet er at overføre viden til lokalbefolkningen for at sikre projektets fremtid.

Byggeprocessen er fuld af udfordringer – både organisatoriske og tekniske. Som byggepladsleder har man ansvar for at løse de problemer og udfordringer som kan, og kommer til at opstå – alt fra materialer man vil bygge med ikke findes, at der er slut på søm i landet, at finde medarbejdere, blandningsforhold når man blander cement eller knuder for bambusbyggeri. Kreativitet, gåpåmod og ævnen til at finde smarte løsninger er med andre ord nyttige egenskaber.

Inden byggeriets start vil man indgå i en projektgruppe, sammen med øvrige medlemmer af Arkitekter Uden Grænser, for at tegne og udvikle projektet, og dermed få indgående kendskab til det gældende byggeri. AUG’s Masanga gruppe står altid til rådighed, men da der er dårlig kommunikationsmuligheder er det afgørende at den udsendte selv kender projektet godt nok, og er selvstendig nok, til at kunne løse eventuelle ændringer der måtte være nødvendige.

Vor erfaring fra tidligere byggeri er at alt kan lades sig gøre, men intet bliver som man har tænkt. Og det er fantastisk spændende!

DE PRIMÆRE OPGAVER ER

  •  bidrage til at udvikle arkitektprojekt hjemmefra inden afrejse
  • sikre byggeriets aktiviteter og fremdrift lokalt i Masanga
  • instruere håndværkere og bidrage i byggeriet
  • holde styr på økonomien og tidsplanen for projektet

Tidligere erfaring eller kendskab til mindre byggeri, projektstyring, u-landsarbejde, arbejde i en frivillig organisation og/el. lign. er en fordel, men ikke et krav.

Send din ansøgning med CV hurtigst mulig til: augmasanga@gmail.com.
Har du spørgsmål kan Petter Brandberg kontaktes på 31 57 06 66.

Vi glæder os til at høre fra dig.

Venlig hilsen
AUG Masanga projektgruppe