Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.
Gratis

13 marts, 2018 | 19:00 - 21:00

AFTEN UDEN GRÆNSER #2

VIN, HYGGE, ARKITEKTUR OG UDVIKLINGSARBEJDE

Kom til Aften Uden Grænser #2 og hør om AUG-projektet Casas Melhoradas i Mozambique ved arkitekt Johan Mottelson den 13. marts kl. 19.00-21.00 i “Møderiet” på Fælledvej 12, København N

Johan har gennem projektet Casas Melhoradas arbejdet med bæredygtig byudvikling i Maputos slumkvarterer siden 2013. Afrikanske byer har høj befolkningsvækst og udvider sig hastigt horisontalt, hvilket skaber udfordringer for byens infrastruktur. Gennem flere boligprojekter i Maputo har Johan undersøgt mulighederne for at fortætte byen ved at udvikle boformer, der mindsker pladsbrugen, så infrastrukturen udnyttes mere effektivt. Til arrangementet vil Johan fortælle om projektets fjerde boligprototype, der snart er færdigopført. Johan Mottelson kommer desuden til at tale om det nystartede jordrettighedsprojekt ‘Land Rights in the Slums of Maputo’, som netop har fået bevilget 400.000,- kroner fra CISU!

Efter oplægget vil der være tid til spørgsmål og debat efterfulgt af vin og hygge.

Vi håber at se dig til Aften Uden Grænser #2 den 13. marts kl. 19.00. Arrangementet er gratis og åbent for alle!

Arrangementet er støttet af Nørrebro Lokaludvalg.

CASAS MELHORADAS

Afrikanske byer har høj befolkningsvækst og udvider sig hastigt horisontalt med lav urban tæthed og begrænset adgang til infrastruktur (veje, vand, kloak mv). Denne byspredning har store omkostninger i kraft af nedsat mobilitet, meromkostninger for infrastruktur, manglende services og tab af landbrugsarealer. Casas Melhoradas søger derfor at udvikle boformer der mindsker pladsbrugen, så byspredningen begrænses og infrastrukturen udnyttes mere effektivt. På denne baggrund søger projektet at igangsætte en mere bæredygtig byudvikling.

Casas Melhoradas er et boligudviklingsprojekt, der søger at forbedre leveforholdene for lavindkomstgrupper i slumkvarterer i Maputo, hovedstaden i Mozambique, gennem et tredelt fokus:

  1. at udvikle alternative byggemetoder for at forbedre kvaliteten og reducere prisen på boliger
  2. at udvikle boligtypologier, der udnytter plads og infrastruktur mere økonomisk for at igangsætte en mere bæredygtig byudvikling
  3. at opføre billige lejeboliger gennem offentlige og private partnerskaber for at skalere effekten af projektet.

Projektet har opført tre mindre testhuse i 2014-2016 og projektets fjerde boligprototype er næsten færdigopført. Byggeriet er en mindre rækkehus-gårdhus hybrid i to etager og omfatter 6 boliger, der alle har private udendørs køkkener og fælles toilet og bad. Projektet er opført i ‘compressed earth blocs’ og har et grønt tag hvor der i fremtiden kan tilføjes en ekstra etage, hvilket sikrer projektet robusthed ift. fremtidig fortætning af kvarteret.

Læse mere om Casas Melhoradas her 

Link til projektets egen hjemmeside

AFTEN UDEN GRÆNSER

Aften Uden Grænser er en ny arrangementsrække i Arkitekter Uden Grænser, som har fokus på faglige oplæg såvel som socialt netværk. Vi samles over et glas vin og deler tanker, inspiration og erfaringer indenfor felterne arkitektur og udviklingsarbejde. Både erfarne og nysgerrige er velkommen til at deltage, og arrangementerne er åbne for alle interesserede uanset faglig baggrund. Hver aften har sit eget tema med spændende oplægsholdere, der vil fortælle om deres erfaringer indenfor det gældende område efterfulgt af debat og spørgsmål fra deltagerne. Herefter vil der være mulighed for hygge og videre diskussion, når vi fortsætter snakken over et glas vin.

Er du ikke allerede medlem kan du støtte Arkitekter Uden Grænsers arbejde ved at klikke her

Detaljer

Dato:
13 marts, 2018
Tidspunkt:
19:00 - 21:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, , ,

Arrangør

Arkitekter Uden Grænser
E-mail:
info@arkitekterudengraenser.dk
Hjemmeside:
https://www.arkitekterudengraenser.dk

Sted

GLOBAL PLATFORM
Fælledvej 12
København, Nørrebro 2200 Danmark
+ Google Maps
Telefon:
77 31 00 00
Hjemmeside:
https://www.ms.dk/