DEN BEDSTE GAVE ER AT GIVE

Hvad er mere livsbekræftende end at give andre en håndsrækning? At gøre en forskel. At se sit arbejde resultere i bedre vilkår for mennesker, der ikke har de samme muligheder som du og jeg.

Arkitekter Uden Grænser er netop en organisation, der arbejder målrettet med at gøre en forskel. Og vores motivation er ikke selvisk. Vi forventer ikke vores arbejde gengældt i økonomisk eller materiel form. Vores belønning er gaven i sig selv – at give børn en skole, så de kan få styrket deres fremtid, at bygge et læringscenter for miljø, forbedre handicappedes vilkår, så de står stærkere i verdenen og at skabe boliger til personalet på et hospital, så flere derved mennesker kan komme i behandling.

LÆRING

Når vi sammen laver projekter, bruger vi arkitekturen som et middel til at løse en samfundsproblematik, og dét vi får tilbage, skal vi ikke underkende. Vi lærer så meget hver i sær. Vi lærer en kultur at kende. Vi lærer nogle fantastiske mennesker at kende, som får vores vestlige øjne op for mere, end vi aner. Sammen i dette fællesskab, vi har i Arkitekter Uden Grænser, skal vi huske på at takke alle de mennesker, vi møder gennem vores arbejde, og ikke mindst hinanden i organisationen. Det er os alle, der er med til at bygge en bedre verden.

FREMDRIFT

2012 har været et udviklende år, hvor en række projekter både er etableret og afsluttet. Og flere nye er allerede undervejs. Vi har arbejdet med at kvalificere AUGs faglige kompetencer, at styrke AUG som socialt netværk og gøre det lettere at engagere sig i organisationen. Alt sammen med et positivt resultat. Ikke kun internt i organisationen har året været præget af fremdrift. Vores netværk er vokset, og flere og flere i branchen har fået øjnene op for Arkitekter Uden Grænsers arbejde.

2013

Der er stadig en udfordring at få ressourcerne til at slå til, når vi kalkulere med den tid, vi hver i sær har til rådighed. Ikke mindst er det en økonomiske udfordring at drive Arkitekter Uden Grænser som en frivillig baseret organisation. I 2013 skal vi tage kampen op og kompromisløst udnytte alle muligheder for at forberede os til fremtiden og skabe en mere stabil økonomisk bæredygtighed. Målet er at få flere til at involvere sig og give dem valuta for deres kontingent. Det er en udfordring, vi tager meget alvorligt. Derfor vil vi opfordre alle, der har lyst til at udfordre og blive udfordret, til at arbejde med.

Tak for 2012.