FRIVILLIGE TIL BYGGERI I SIERRA LEONE

Ved du lidt om byggeri, og har du lyst til at være med til at gøre en forskel i Sierra Leone? Den danske NGO REACT og Arkitekter Uden Grænser (AUG) står midt i opførelsen af et uddannelses- og computer center i byen Magburaka i det centrale Sierra Leone.Vestafrika. Hertil søger vi to frivillige til at overtage ledelsen af byggeriet fra september 2016 og min. 3 måneder frem.

BYGGERIET

I øjeblikket arbejdes der på at få lavet tag og facade på bygningen. De nuværende frivillige er på byggepladsen indtil juni 2016, hvor regntiden begynder, hvorefter vi søger to nye frivillige til at fortsætte byggeriet fra september.

ORGANISATIONERNE BAG

REACT er en lille dansk NGO, med fokus på udviklingsprojekter, som har etableret og driver uddannelses- og computercentret i byen Magburaka. I daglig tale MECC. På centret kan lokalbefolkningen modtage IT undervisning og benytte en internetcafe og derved få opbygget deres IT kompetencer. Centrets undervisning foregår på nuværende tidspunkt i lånte lokaler, men når den nye bygning er færdig, flyttes aktiviteterne hertil.

Arkitekter Uden Grænser er en humanitær organisation, der arbejder for at give alle mennesker adgang til anstændige boligforhold og levevilkår. AUG står bl.a. for opførelsen af den nye MECC bygning. Der kan læses mere om byggeriet på Arkitekter Uden Grænsers hjemmeside, downloade bogen: Learning from Sierra Leone, som AUG har udgivet i 2013. Der udover kan der følges med på vores facebookside, hvor de nuværende byggeleder blogger fra byggepladsen.

JOBBET

Vi søger personer, som er dedikerede, engagerede, ansvarsfulde, som har lyst til at komme på eventyr, og som ikke er bange for at få vendt lidt op og ned på deres hverdag. Vores team mangler to frivillige, der kan være med til at lede og færdiggøre den sidste del af byggeriet:

BYGGEPLADSLEDER

Som byggepladsleder bliver du ansvarlig for den overordnede ledelse på byggepladsen. Dette indebærer bl.a. at lede det lokale håndværkersjak, sørge for at de rigtige ting sker på det rigtige tidspunkt og at kvalitetssikre bygningen. Vidensdeling, kompetenceopbygning og kommunikation med lokalsamfundet vil også være en vigtig del af jobbet. Vi forestiller os, at du har en relevant uddannelsesmæssig baggrund som håndværker, bygningskonstruktør eller arkitekt (med nogle års erfaring) men det er ikke et krav.

ASSISTENT

Som byggepladslederens assistent skal du være med til at få det hele til at køre som smurt på byggepladsen. Opgaverne består bl.a. i at finde materialer og leverandører, komme med forslag til løsninger på byggepladsen, varetage kommunikation til Danmark i samarbejde med byggepladslederen, og svinge en hammer i ny og næ. Vi forestiller os, at du er studerende eller nyuddannet arkitekt, konstruktør, håndværker el.lign. Hands on-erfaring er en stor fordel til begge stillinger. Arbejdsopgaverne fordeles yderligere, når vi har fundet de rigtige personer til jobbet.

TIDSPERIODE

Opholdet i Sierra Leone forventes at vare mindst 3 måneder fra august/september 2016 (hvis dette ikke er muligt for dig, vil vi dog stadig gerne høre fra dig, anfør gerne anden relevant periode).

NB: Stillingen som frivillig anderkendes ikke som praktikplads ved uddannelsesstederne. Vi modterderfor ikke praktikanter.

Vi ser frem til at høre fra jer.

MECC projektgruppen – Arkitekter Uden Grænser

INFO

Link til projektets facebookside

Læs mere om REACT her

Hvis muligt forventer vi at I engagerer jer i projektet inden afrejse og gerne efterfølgende. Der vil være informations- og oplæringsforløb inden afrejse.

KONTAKT

Skriv en kort mail om dig selv og om din motivation, angiv hvilken stilling du søger og send den til: crn@arkitekterudengraenser.dk. Skriv ”Frivillig 2016” i emnefeltet.

ANSØGNINGSFRIST

20. maj 2016

KOMPENSATION

Der er tale om et frivilligt, ulønnet job, og man betaler således selv sit ophold i Sierra Leone. Vi har dog få midler til at dække omkostninger til flybillet og visum.