AUG SØGER FRIVILLIGE TIL NYT PROJEKT I MOZAMBIQUE

Kom til møde den 21. januar kl. 16.30 i vores lokaler på Birkegade 4, kld. Vi er ved at starte en gruppe til et lav-pris boligprojekt i Maputo, Mozambique. Der er udarbejdet et projektforslag som det videre arbejde vil tage udgangspunkt i, men hele projektet vil blive taget op til revision i processen.

BILLIGE BÆREDYGTIGE BOLIGER I MAPUTO

Vi håber på at vores arbejde vil munde ud i et pilot-projekt, hvor ca. 10 huse vil blive opført i Maputo til inspiration for beboere og aktører indenfor byggebranchen. Derudover vil der blive arbejdet med præsentation af projektet i form af tekst, billeder og film.

Vi søger derfor folk til at deltage i arbejdet med projektet indenfor flere forskellige fagområder: Folk med byggeteknisk viden, folk med viden om økonomi, folk med organisations erfaring med projekter i udviklingslande, folk med erfaring med fundraising og folk med erfaring med IT og kommunikation. Kendskab til Mozambique og det portugisiske sprog vil være en fordel.

BAGGRUND

Mozambique er et af verdens fattigste lande og hovedstaden Maputo er kendetegnet ved stor ulighed og ikke planlagt byudvikling. De peri-urbane lavindkomst kvarterer i Maputo har mangel på basal infrastruktur. Husene er typisk én etage og den urbane tæthed er relativ lav. Maputo vil være i eksplosiv vækst i de følgende år, og der er et stort potentiale til at bidrage positivt til denne byudvikling. Hvis byen i øgede sin urbane tæthed i visse områder i stedet for at udvide sig horisontalt, kunne flere mennesker blive serviceret af samme infrastruktur og samfundet kunne spare ressourcer. Det ville medføre, at fremtidige infrastrukturelle investeringer ville have større virkning, flere ville opnå øget mobilitet samt mindre forurening.

Maputo vil være i eksplosiv vækst i de følgende år, og der er et stort potentiale til at bidrage positivt til denne byudvikling.

PROJEKT – IDEOPLÆG

I dag er den mest almindelige konstruktionstype til huse i de peri-urbane lavindkomst kvarterer i Maputo en armeret in-situ støbt betonramme med cementblokke in-fill. Dette er en dyr, teknisk kompliceret og miljømæssigt ikke-bæredygtig måde at bygge på. Projektet foreslår et lokalt produceret præfabrikeret byggesystem i træ til boliger af forskellige størrelser, som kan udvides gradvist. Ved at bygge huse med dette konstruktive system, kan et og toetages boliger opføres til en væsentligt lavere pris end de aktuelle konventionelle byggemetoder. Da toetages bygninger fører til dobbelt så høj urban tæthed vil det fremme udviklingen af bymiljøer med øget urban tæthed, hvilket resulterer i mere effektiv udnyttelse af plads og billigere infrastruktur per husstand. Huse bygget med dette system vil have en højere grad af fleksibilitet, højere kvalitet, en kortere byggeproces og et lavere CO2-fodaftryk sammenlignet med de byggemetoder der anvendes i dag.

4 comment on “AUG SØGER FRIVILLIGE TIL NYT PROJEKT I MOZAMBIQUE

 1. Kama Knudsen

  Dear Madam,

  I am a Danish/Australian living in Copenhagen and working as an international paryroll associate at UNDP. I have work with UNDP in HR roles for almost 4 1/2 years, have a BSc in International Business from CBS and an MBA from La Trobe University in Melbourne Australia.

  I would be grateful to hear more about this opportunity and if I might be able to offer my time in any way.

  Thanks and regards,
  Kama Knudsen

 2. Heidi Høyer

  Hej

  Det lyder som et utroligt spændende projekt.
  Jeg er netop færdiguddannet kandidat fra RUC i International Udvikling og er p.t. igang med en PhD-ansøgning med fokus på private virksomheders bidrag til udviklingen i fattige lande.
  Jeg har 15 års erfaring med kommunikation og har de sidste par år også arbejdet en del som projekt- og kampagneleder, så jeg vil glædeligt stille mine kompetencer til rådighed i dette projekt.

  Vh. Heidi Høyer

 3. Klaus Jørgensen

  Hej Heidi

  Har du prøvet at skrive til info@arkitekterudengraenser.dk , for ydeligere information.

  Mvh Klaus

 4. Malte Warburg

  Hi Kama,

  If you send me an email at mws@arkitekterudengraenser.dk I’m sure we can figure something out.

  Best,
  Malte

Comments are closed.