Aften Uden Grænser #7: Arkitekt i kriser – hvilken forskel kan vi gøre?

Fredag den 1. oktober vender vi endelig tilbage med faglig debat, hygge og vin! Det sker med arrangementet “Aften Uden Grænser #7: Arkitekt i kriser – hvilken forskel kan vi gøre?”

Kom og hør arkitekt Erik Vittrup fortælle om sine mere end 35 år med udviklingsarbejde og konflikter i Latinamerika, Afrika, Mellemøsten og Balkan. Erik har arbejdet 25 år i UN-Habitat og har blandt andet stor erfaring med borgerinddragelse og planlægning i humanitære krisekontekster.

Der vil efterfølgende være debat om arkitektens rolle i internationale sammenhænge og mulighed for at møde medlemmer og aktive i Arkitekter Uden Grænser.

Deltagelse er gratis og åbent for alle – men angiv gerne på Facebook-eventet om du kommer, så vi ved hvad vi skal regne med.

Aften Uden Grænser er støttet af Dreyers Fond.


Søger frivillige til ny event-gruppe

Gruppens opgave er at planlægge faglige og sociale arrangementer i krydsfeltet mellem arkitektur og udvikling for at udbrede viden om feltet og kendskab til Arkitekter Uden Grænser – en opgave som fremadrettet vil bidrage med erfaringer, netværk og faglig viden.

Lyder ovenstående som noget for dig? Send os en mail med en kort beskrivelse af dig selv, hvorefter vi kan tage en kort samtale om opgaverne og vende eventuelle spørgsmål der måtte være. Skriv til event-koordinator Christoffer på cbr@arkitekterudengraenser.dk

Vi glæder os til at høre fra dig!


Ny publikation om Byg UDENFOR

“Der er skabt ejerskab, tilhørsforhold og fællesskab, og seks mennesker, der har haft svært ved at føle sig hjemme i vores samfund, har fået et bedre fundament for at skabe sig et liv i en mindre udsat position.”

Projekt UDENFOR har udgivet en flot rapport om projektet Byg UDENFOR, som resulterede i seks unikke huse, bygget og beboet af tidligere hjemløse borgere. Arkitekter Uden Grænser var med som sparringspartner under hele bygge- og etableringsprocessen og har bidraget med udvikling af koncept og tegninger af huse.

Du kan finde rapporten her.


AUG søger ny kasserer

Vores nuværende kasserer går snart på barsel, og vi søger derfor en ny frivillig kasserer, der i tæt samarbejde med sekretariat og bestyrelse vil være med til at holde styr på organisationens økonomi. Bestyrelsens nye kasserer vælges formelt på generalforsamlingen, som vi afholder online den 11. marts 2021.

Du kan læse mere om rollen som kasserer i opslaget her – og du er også meget velkommen til at skrive til os på info@arkitekterudengraenser.dk, hvis du har nogen spørgsmål.


Byg Udenfor modtager pris

Vi er enormt stolte over, at projektet Byg Udenfor netop er blevet tildelt Stadsarkitektens Særpris for Midlertidig Arkitektur i Aarhus. Byg Udenfor er skabt i samarbejde med organisationen Projekt Udenfor og består af i alt seks 15 m2 træhuse til hjemløse. De hjemløse har selv været med til at opføre husene, som nu er placeret midlertidigt mellem de tidligere sygehusbygninger ved Amtssygehuset Aarhus.

Tusinde tak til Projekt Udenfor for et godt samarbejde – og til de involverede og engagerede AUG’ere Kim Pretzmann Olesen, Maria Viva, Jens Balle Christensen, Nikita Gyawali og Eva Aagaard!