PRESSE: DANSKE ARK – “SPÆNDENDE BOGUDGIVELSE FRA AUG”

Danske ARK skriver: “Spændende bogudgivelse fra Arkitekter Uden Grænser. I anledningen af Arkitekter Uden Grænsers 5 års fødselsdag udgives bogen ”Developing Architecture – Learning From Sierra Leone”, som giver et unikt indblik i organisationen, arkitekter og andre byggefagliges arbejde med arkitektur i udviklingslande.

Arkitekter Uden Grænsers første bog handler om organisationens engagement i det vestafrikanske land Sierra Leone i årene 2008-2013.

Bogen giver inspiration til den hjemlige arkitektbranche, der de sidste år har været under stadig større pres for at udvikle nye modeller, arbejdsmetoder, indarbejde bæredygtige løsninger i byggeprojekter, og samtidig skabe arkitektur, som folk har lyst til at leve i uden at glemme de æstetiske kvaliteter. En måde at nå noget af vejen, kan være at hente erfaring fra arkitekter, der netop arbejder udenfor deres egen kultur.

Bogen belyser, hvad der kan læres om arkitektur og byggeri, når man arbejder i kulturer fjernt fra den så velkendte danske andedam, mens flere af de udsendte arkitekter i en række interviews fortæller om deres erfaringer og tanker om, hvad de har lært og taget med hjem til deres arbejde i Danmark.

Læs hele artiklen fra Danske ARKs hjemmeside i marts 2014 her (PDF)