SENIORREJSE TIL KHOVSGOL MONGOLIET

Er du pensioneret eller efterlønner og har du lyst til at deltage på en studietur til Mongoliet sammen med Arkitekter Uden Grænser? I forbindelse med vores projekt om et nyt mejeri i Khovsgol, Mongoliet – “Khovsgol Dairy Project” skal AUG på en tværfaglig studietur i de to første ugerne af juli måned og vi søger derfor 1-2 seniorer, som vi kan søge rejsepenge til.

AUG er i gang med at definere detaljerne i vores projekt i Mongoliet i samarbejde med Mejerifolk Uden Grænser samt med Ingeniører Uden Grænser. I den forbindelse skal AUG sende en tværfaglig delegation til Mongoliet i de to første uger af juli måned 2016.

DE OVERORDNEDE OPGAVER PÅ STUDIETUREN ER
  • Workshop med vores lokale partner Saikhan Saikhan Khishig khorshoo
  • Afdækning af arbejdsopgaver ved byggeri af mejeri
VI SØGER 1-2 SENIORER, DER KAN BIDRAGE MED
  • Projekteringserfaring
  • Overblik og forståelse for processer og projektarbejde
  • Allround byggeteknisk indsigt
  • Gode færdigheder i engelsk
VI LÆGGER OGSÅ VÆGT PÅ, AT DU
  • Kan indgå i en projektgruppe om at udarbejde et samlet projektforslag, budget, tidsplan mm.
  • Kan afdække hvilke ressourcer og kompetencer Arkitekter uden Grænser skal stille til rådighed for projektet
  • Kan videreformidle din viden og erfaring til de lokale på et lavpraktisk niveau.

OM KHOVSGOL DAIRY PROJEKT

Formålet med Khovsgol Dairy Project er på sigt at bygge et velfungerende andelsmejeri, som andelskooperativet Sarlagiin Saikhan Khishig skal varetage. På den korte bane skal vi forbedre de lokale nomaders mulighed for at producere mælkeprodukter af høj kvalitet, der kan afsættes til tredje part. Derudover vil nomaderne blive uddannet i hygiejne og råvarehåndtering af mælken, hvilket vil øge den almene sundhedstilstand hos befolkningen og forebygge sygdomme. Mejeriet vil skabe lokale arbejdspladser og give et løft til hele regionen, hvilket kan hjælpe med at vende tendensen for migration fra landområderne til storbyerne.

Da projektet stadigvæk er i opbygningsfasen har AuG desværre ikke midler til at betale kost og logi for deltagerne på rejsen. Der skal beregnes ca. 5000 kr for kost og logi i 16 dage. Det er ikke nødvendigt at blive vaccineret for rejser til Mongoliet.

Hvis ovenstående har vakt din interesse, så skal vi modtage CV og kort motivationsbeskrivelse inden d. 1. juni 2016 til projektleder Chalotte Vad på cv@khovsgoldairyproject.org

Læs mere om projektet på vores hjemmeside her

Læs mere på projektets egen hjemmeside her