AUG SØGER FRIVILLIGE TIL NYT PROJEKT I KATHMANDU

Vil du være frivillig i Arkitekter Uden Grænsers nye projekt om handicapvenligt byggeri og advokering for bygningsmæssig tilgængelighed i Nepal?

Projektet drejer sig om at skabe bedre vilkår for Nepals største handicaporganisation, NFDN, så organisationen bedre kan tale handicappedes sag i Nepal. NFDN har igennem paraplyorganisationen Danske Handicaporganisationer anmodet AUG om at designe og stå for udvikling af et nyt hovedkvarter i Kathmandu med særlig fokus på tilgængelighed. Umiddelbart har NFDN et stort behov for bedre kontor- og mødefaciliteter, i alt ca. 200 kvm. Dette projekt skal fungere som demonstration for andre byggerier i Nepal med hensyn til tilgængelighed for handicappede.

DER ER TO ALTERNATIVER

 1. Renovere den eksisterende bygning og udvide med nyt byggeri på den nuværende grund i centrum af Kathmandu
 2. Bygge en helt ny bygning på en grund udenfor centrum

Projektet er endnu ikke finansieret, og derfor skal den opstartende projektgruppe være indstillet på indledningsvis at arbejde med fundraising. På grund af projektets fokus og stærke danske partnere forventer vi gode muligheder for at skaffe økonomiske midler.

Jørgen Andreasen fra AUG har gennemført forberedende research i Katmandu, hvor NFDNs nuværende faciliteter er blevet vurderet og opmålt, og dialogen med NFDN og Danske Handicaporganisationers lokale medarbejder er påbegyndt.

Projektet kræver en engageret frivilliggruppe, fordi det indebærer et relativt stort og længerevarende arbejde med mulighed for at opbygge nye spændende samarbejdsrelationer. Det vil være en fordel, hvis de frivillige tilsammen har erfaring med design/projektering, projektledelse, ulandsarbejde, fundraising, tilgængelighed og byggeri. Der er brug for innovative løsninger. Samtidigt bliver der rig mulighed for at høste nye erfaringer.

KONTAKT

Hvis du vil være med til at skabe og udføre projektet, bedes du sende en mail med motivation og CV til Jørgen Andreasen på jan@arkitekterudengraenser.dk senest d. 20. december 2012. Du er velkommen til at kontakte Jørgen, hvis du har spørgsmål eller vil have yderligere information.

 

3 comment on “AUG SØGER FRIVILLIGE TIL NYT PROJEKT I KATHMANDU

 1. Nabi Yousaf

  Hej ville gerne deltage.

 2. Susanne Lager

  Hej Jörgen

  Jag heter Susanne och är arkitektstuderande vid LTH i Lund. Jag är mycket intresserad av ert projekt i Nepal och skulle gärna vilja få veta lite mer om projektet, som när det är planerat att dra igång för hur lång tid och hur det fungerar praktiskt/ekonomiskt att arbeta som volontär för er.

  Med vänlig hälsning
  /Susanne

 3. Malte Warburg

  Hi Nabi and Susanne,

  Thank you for your interest. If you send me an email at mws@arkitekterudengraenser.dk I’m sure we can figure something out.

  Best,
  Malte

Comments are closed.